Tort de clatite cu saumon fume

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 9685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 250 g faina 000
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml sifon
  • Crema
  • 2 cutii (250 g) branza Philadelphia (sau alta branza- crema)
  • 2 linguri smantana (normala, nu dulce)
  • 3 linguri capere
  • frunzele de la 2 fire de ceapa verde, taiate mai mic (sau chives)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 300 g somon afumat, felii subtiri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu saumon fume:

Clatitele

Bate ouale cu laptele. Adauga zaharul, sarea si faina si bate ca sa nu se faca cocoloase. Lasa sa se odihneasca 15 minute. Adauga uleiul si sifonul. Prajeste clatitele in tigaia unsa putin cu ulei.

Pentru crema pune totul in blender si amesteca pana ce totul devine o pasta uniforma. Da la rece ca sa se mai intareasca.

Pentru a monta tortul, unge doua clatite cu putina crema, pune cateva fasii de somon pe una si acopera cu a2a. Pe aceasta unge-o cu crema, pune fasii de somon, apoi alta clatita unsa cu crema. Continui, pana ce termini clatitele. Unge cu putina crema si decoreaza cu ceapa verde (sau chives)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu saumon fume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Terina de somon